My Account
Cart 0

Roc & Lune

 11,75

2021 Saint-Saturnin Roc & Lune met 85% carignan uit 1890 is stevig, kruidig, met zwart fruit, tijm en santolina. In de royale finale rust en minerale diepte van wijze oude stokken.

Op dronk nu-2026.

Beschikbaar via nabestelling

2021 Saint-Saturnin Roc & Lune met 85% carignan uit 1890 is stevig, kruidig, met zwart fruit, tijm en santolina. In de royale finale rust en minerale diepte van wijze oude stokken. Op dronk nu-2026.

Hilary Akers in FD: ‘een wijn die je altijd in huis wilt hebbenlees verder

De Grote Hamersma, score: 9 voor de 2020: “Roc & Lune 2020 Geproefd op 28 juli 2023 Ooit debuteerde dit domein in DGH met de 2011 oogst. Carignanstokken uit 1890, mind you. Inmiddels al weer bijna tien jaar verder, en nog steeds alive & kicking. Shotje grenache en syrah als sidekicks. Verrukkelijk, onvermijdelijk rood. Fluweel met een haakje. Eigenaar moet bovendien door een bramenstruik zijn gelopen. Garrigue hebben geraakt. En gepicknickt hebben bij een onopgemaakt bedje zwarte bessen. Stoer, krachtig, laurierlagen en flikflakkende zuren. Was het een judoka geweest dan had-ie complimenten ontvangen vanwege zijn grondwerk: aards, paddenstoelen en humus. En met dat laatste bedoelen we inderdaad humus en geen hummus. Want dan zit je plots met een mond vol kikkererwten. Trouwens, het is niet ondenkbaar dat beide toch goed met elkaar combineren. Maar eens proberen.

Inhoud

750 mL

Land van herkomst

Frankrijk

Regio & herkomstbenaming

Languedoc, Saint Saturnin AOP

Druivenras(sen)

voornamelijk carignan (stokken uit 1890!) met wat syrah en grenache

Alcohol

hoog

Importeur

Vinoblesse

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Roc & Lune” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Wijn vd Natuur
Made by Fuel Themes