In het begin (1987) als dromerige hippie weggezet, blijkt Heiner Sauer met zijn geloof in biodiversiteit en biologische gezonde druiven van zandsteenflanken rond subtropisch Bad Gleisweiler nu school te maken. In de kelder weinig interventie, zo directe wijnen op het sap en fruit. Nu 3 Trauben Gault/Millau, 2½ ster Vinum
Kassucces Spätburgunder (pinot noir) 2023 is volzacht, fris, aards, rijpe aardbeien. Op dronk nu-2027.
Sulfiet: gemiddeld.
Vinificatie: op cuve en groten eikenhouten foeders.
Terroir: zandsteen, leisteen en löss.
8,5 DGH 2018 (over de 2016): “Spätburgunder met Bourgondisch motief. Lichtvoetige aardbeien en ander bosfruit, her en der een stronkje zoethout. Zuren ter vermaak. Schijnt favoriet te zijn geweest op de ING-nieuwjaarsreceptie in het concertgebouw. Ik weet hoeveel flessen erdoorheen gegaan zijn, maar dat mag ik helaas niet vrijgeven. Gelukkig zijn er nog genoeg over. Tja, vergeleken met een Pinot Noir uit de Bourgogne kost dit natuurlijk ook een drol. Wel, ook ik ben dol op deze drol.”
Rapportcijfer DGH 8,5 (voor de 2015): “Spätburgunder met Bourgondisch motief”
8,5 DGH 2019 (over de 2017): Zonnige pruimen, rijpe zwarte kersen, bessenzoet, bosbewegingen, kruidensufje, wierookwuftje en talmzuren.
Over 2014: Beste koop Perswijn, juni 2016, 4 1/2 ster.
I Love Food and Wine: “Ik noem dit een ‘snuffelwijn‘: ik kan er aan blijven ruiken, zo mooi blijft de geur hangen in het glas”. Bij een Italiaanse spruitjesschotel.
Reviews
There are no reviews yet.